⊕ Toffe talks & workshops
⊕ Cv-check & photobooth
⊕ Gratis lunch, snacks & gadgets

Woensdag 25 maart is Sue Student Edition.

Dit toffe IT-congres staat goed op je cv 😉

Je leert veel en het is ook nog eens gezellig!

Kom je ook?

Programma Student Edition

09.00    Ontvangst

09.30    Data Security: Feiten en fictie

10.30    Pauze

11.00    Achter de schermen van een URL

12.00    Lunch

13.30    Workshop: Splunk 4 Rookies

13.30    Workshop: HashiCorp Vault

16.00    Borrel tot 17.00 uur

 

» Student Special «

Schrijf je in voor de PCEP Exam Prep.
In plaats van het reguliere programma,
volg jij de hele dag een workshop Python
én maak je kans om Python Certified
Entry-level Programmer te worden!

Let op: beperkte plaatsen beschikbaar.

 

Data Security: Feiten en fictie

Cybersecurity. Big Data. DDoS. Buzzwords waar iedereen regelmatig over hoort in het nieuws, maar waarvan het lastig blijft ze te definiëren. En hoe zit dat nou met al die ransomware? In zijn talk ‘Data Security: Feiten en fictie’ gaat Pierre de mystiek ontrafelen, zodat je leert wat jij als SysAdmin nu echt móet weten van data security-concepten om zowel jouw persoonlijke data als enterprise data te beschermen.

Pierre Lemmers

Pierre Lemmers kroop als 5-jarige al achter de pc om Flight Simulator te spelen, waarna een interesse in computers ontstond. De keuze voor een ICT-beheeropleiding was zo gemaakt. Maar Pierre is altijd op zoek naar wat nieuws en wat anders, dus toen iedereen Windows gebruikte, zocht Pierre een alternatief… Linux! Ubuntu werd zijn eerste linux-kennismaking en dat smaakte naar meer. Hij besloot zijn studie te vervolgen met de opleiding HBO ICT Management en Security, waarin hij zijn linux-kennis en security-interesse kan combineren. Security kwam op zijn pad omdat Pierre het een adrenaline rush vindt om eraan bij te dragen hackers buiten de deur te houden. Het kan ook super spannend en uitdagend zijn wanneer je iets ontdekt! In zijn vrije tijd fotografeert Pierre graag en leert hij zijn bordercollie Sam nieuwe trucjes. 

Achter de schermen van een URL

We browsen wat af met zijn allen. Nog ieder jaar stijgt het internetgebruik van Nederlanders. Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal vanaf het moment dat je een URL intikt in je browser, tot het moment dat je de webpagina ziet? Hoe weet je computer naar welke server hij moet connecten? Hoe weet een server die tientallen of honderden websites host vervolgens welke website jij wil zien? Welke stukken van het opvragen van de webpagina zijn versleuteld, en welke stukken (nog) niet? Waarom is dergelijke encryptie überhaupt van belang? Wie kan eigenlijk allemaal zien naar welke webpagina’s jij surft? In zijn talk “Achter de schermen van een URL” gaat Tijn Buijs antwoord geven op al deze vragen, zodat jij hiervan straks alle ins & outs kent!

Tijn Buijs

Al zijn hele leven is Tijn bezig met IT, maar sinds 2017 werkt hij bij Sue. Als rastechneut host Tijn uiteraard ook zelf het een en ander aan servers. Deze bracht hij onder bij ColoClue en daar ontdekte hij dat hij het netwerk-aspect van het hosten erg interessant vindt. Daarom is Tijn zich nu aan het verdiepen in network engineering. Daarnaast kan hij zijn IT-ei kwijt in zijn modeltreinen-hobby, omdat deze treinen worden aangestuurd door computers. Verder is Tijn ook graag spreker op events, zo sprak hij eerder al op de NLNOG Day en Sue MeetUps. Nu mag hij op SUE Student Edition een mooie talk verzorgen!

Splunk 4 Rookies

Met toenemende hoeveelheden beschikbare data, is er ook een groeiende vraag naar handige toepassingen om wat zinvols met die data te kunnen. Daar komt Splunk bij kijken! Splunk maakt software voor het doorzoeken en analyseren van grote hoeveelheden data die gegenereerd worden door bijvoorbeeld laptops, servers, IoT-apparatuur enzovoorts! Ben jij benieuwd hoe Splunk werkt? Neem dan deel aan de hands-on workshop ’Splunk 4 Rookies’, verzorgd door Pieter Jenniskens. Na een introductie ‘Wat is Splunk?’ en ‘Wat kan Splunk?’, doe je praktijkervaring op door een Splunk-app en dashboards maken op basis van use cases. Hierbij zul je ook data toevoegen, doorzoeken en analyseren om een interactief dashboard te creëren. Voorkennis is niet vereist, het enige wat je nodig hebt is enthousiasme om nieuwe kennis op te doen!

Pieter Jenniskens

Pieter Jenniskens werkt sinds januari 2019 bij Splunk als Senior Sales Enginee. Zijn eerste kennismaking met Linux was in 1992. Tijdens zijn studie aan de TU kreeg Pieter een Unix-account, waarop hij de tip kreeg om ook eens naar Linux te kijken. Dat bestond toen pas net, dus Pieter heeft de ontwikkeling van Linux meegemaakt vanaf de basis, tot het gemeengoed dat het nu is binnen het IT-landschap. Nu draagt Pieter bij aan het ontwikkelen van Splunk tot net zo’n gemeengoed. Als ervaringsdeskundige weet hij als geen ander hoe stressvol het kan zijn wanneer iets in je omgeving stukgaat, maar je geen idee hebt waarom! Om te voorkomen dat jij als IT’er met de handen in het haar achter je computer zit, geeft Splunk inzicht met data om problemen te voorspellen. Hoe? Dat leer je in de workshop ‘Splunk 4 Rookies’!

HashiCorp Vault

Een digitale kluis om jouw geheimen en gevoelige data te beschermen. Dat klinkt goed, toch? Maar hoe zet je een dynamische infrastructuur die continu verandert nu veilig achter slot en grendel? HashiCorp Vault biedt een API-driven oplossing voor dergelijke dynamische, multi-provider omgevingen en in de workshop tijdens SUE Student Edition leer je de basisprincipes van Vault. Tijdens de workshop gebruiken we zowel de documentatie als online leeromgeving van HashiCorp. Je hoeft geen laptop mee te nemen, de PC’s bij Sue staan voor je klaar. De workshop is daarbij perfect voor beginners, dus voorkennis is niet nodig!

Sjaak Veraa

Sjaak is veertien jaar geleden uit nieuwsgierigheid begonnen met Linux, omdat hij meer controle over zijn computer wilde en had gehoord dat Linux hiervoor meer mogelijkheden bood dan Windows. Jarenlang bleef het bij hobbymatig gebruik, tot Sjaak een van onze bedrijfsauto’s zag rijden met de tekst ‘Unix Experts’. “Hee, er is dus een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is”, dacht Sjaak. Na een open sollicitatie startte Sjaak bij Sue om van zijn hobby zijn werk te maken en inmiddels geeft hij regelmatig Linux-trainingen en workshops.

PCEP Exam Prep (in Engels)

Python is razend populair, dus de kans is groot dat je als IT’er vroeg of laat met Python te maken krijgt. Niet alleen developers komen ermee in aanraking, ook voor systeembeheerders wordt goede kennis van Python steeds belangrijker. Tijdens Sue Student Edition willen we 12 studenten de kans bieden om hun eerste Python-certificaat te scoren en Python Certified Entry-level Programmer te worden! In één dag legt Chris je de basis uit, ga je zelf aan de slag met Python en maak je afsluitend een oefenexamen. Geslaagd? Dan krijg jij een examenvoucher, zodat je (op een andere dag) het échte examen kunt maken! Natuurlijk op kosten van Sue 😉 PS Om je slagingskans te vergroten, kun je je voorbereiden door alvast filmpjes te kijken.

Chris van der Heijden

Een aantal jaar geleden werkte Chris in online marketing en vanuit deze rol liet hij een applicatie maken. Dit betekende dat hij software-ontwikkeling van dichtbij meemaakte en dacht: “Goh, misschien wil ik wel wat in de IT gaan doen!” Hij had ook al wat met SQL gewerkt en dan weet je hoe je het systeem iets moet laten doen, maar niet hoe het er onder water uit ziet. Juist dat vindt Chris interessant en daar verdiept hij zich nu in bij Sue. Chris is een Brabander in hart en nieren. Mede door zijn ruime horecaverleden is hij een bourgondiër die daarnaast een ontzettende muziekliefhebber is. In het weekend kun je Chris tegenkomen bij een concert of technofeest.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via onderstaand formulier:

 

Ik neem graag deel aan:

Ik heb een voedselallergie of eet vegetarisch/veganistisch:

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier, je ontvang dan direct een uitnodiging in je mailbox met een link om je in te kunnen schrijven.

 

Aangemeld

Jouw aanmelding is verwerkt! Tot op SUE 2020.

 

Praktisch

SUE Student Edition is een initiatief van Sue B.V., een consultancybedrijf en kenniscentrum op het gebied van Unix, Linux en opensource software.

Locatie en bereikbaarheid

Je vindt Sue B.V. op De Ooyen 11 in Geldermalsen. We zijn gemakkelijk te bereiken via de A15 (afslag 30) en voor ons pand kun je gratis parkeren. Ook zijn er laadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar.

Kom je liever met het openbaar vervoer? Pak dan de trein naar station Geldermalsen. Op de kiss & ride aan de westzijde staan tussen 08.00 en 09.10 uur Sue-taxi’s voor je klaar, die je een gratis rit aanbieden.

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Stuur een mailtje naar academy@sue.nl of bel ons gerust op +31 345 656 666.

 

Sue Unix Event

Disclaimer

Bij Sue B.V. staat kennisontwikkeling en kennisdeling centraal. Deelname aan het Sue Unix Event 2020 (inclusief WiFi, lunch en borrel) is dan ook kosteloos. 

Om verzekerd te zijn van een plek, is het belangrijk dat je je op tijd aanmeldt. Wanneer het maximale deelnemersaantal is bereikt, starten we met een reservelijst. Wil je je daarom ook tijdig afmelden, mocht je verhinderd zijn?

Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze sites en proberen persoonlijke informatie die je ons verschaft, vertrouwelijk te behandelden. Wij gebruiken jouw gegevens alleen om deze dienst te leveren. Wij gebruiken geen cookies voor diensten aan derden.

Meer informatie over Sue B.V. vindt je op onze website. Een impressie van afgelopen SUE vindt je op https://sue2019.sue.nl/studentedition/.